A legenda szerint Japánba a 8. században egy buddhista szerzetes csempészte be a teát Kínából, valamint a termesztés és a fogyasztás művészetét is meghonosította. Ez később természetesen jelentősen átalakult, a japán művészek, szamurájok, császárok és értelmiségek merőben új dimenziót adtak az addigi teakultúrának.
Azóta a japánok számára a teafogyasztás a mindennapi élet szerves és elmaradhatatlan része, a kultúra ékköve. Az első teaültetvények a Hieizan-hegy lábánál létesültek, jelenleg pedig különösen a Shizuoka Kyusu, Kyoto, Uji, Miyazaki, Fujiyama és Kagoshima tartományok a legfelkapottabb teatartományok.
Fekete teákkal japán mára már nem büszkélkedhet, 1972-ig még kis mennyiségben fellelhetők voltak, de mostanra ezek termelése a nullához közelít. Ugyanakkor az olyan zöld teákat, mint a matcha, a sencha, a gyokoru és a genmaicha évezredek óta gyártják és fogyasztják nagy becsben, hiszen ezek a fajták messze híresek az egészségre gyakorolt jelentős előnyeik és kitűnő ízük miatt,
A TEA MINDENKIÉ
A zöld tea gyártási mennyisége évente csaknem 90 ezer tonna, amelynek jelentős része hazai fogyasztásra készül, csak kevesebb mint 2%-át importálják.
A japán teák gyártása a gőzőlést követően zárt, vagyis teljesen tiszta. Ez teszi lehetővé, hogy a teákat alacsony hőmérsékletű vízzel is el lehet készíteni, így pedig egy rendkívül értékes, egészséges és ízletes ital készül.
ÉLETELIXÍR ÉS A HOSSZÚ ÉLET VARÁZSSZERE
Az olyan zöld teákat, mint a matcha, a sencha, a gyokuro és a genmaicha, évezredek óta gyártják és fogyasztják Japánban, amelyek híresek egészségügyi előnyeikről és kitűnő ízükről.
A matcha tea nem csupán vízben oldható, hanem magát a levelet őrlik porrá és fogyasztják el, amely így a lehető legnagyobb mértékben fejti ki jótékony hatását. Számtalan egészségvédő és gyógyulást serkentő hatása ismert, kiemelkedően ajánlott magas vérnyomásban, daganatos betegségekben, cukorbetegségben, emésztőrendszeri-, légzőrendszeri betegségekben szenvedőknek, továbbá segít a kiválasztásban, a fogszuvasodás, az influenza megelőzésében, a vérkoleszterin szint egyensúlyán, az agyi idegsejtek aktivizálásában, az immunrendszer megerősítésében.
ÉLETELIXÍR ÉS A HOSSZÚ ÉLET VARÁZSSZERE
Az olyan zöld teákat, mint a matcha, a sencha, a gyokuro és a genmaicha, évezredek óta gyártják és fogyasztják Japánban, amelyek híresek egészségügyi előnyeikről és kitűnő ízükről.
A matcha tea nem csupán vízben oldható, hanem magát a levelet őrlik porrá és fogyasztják el, amely így a lehető legnagyobb mértékben fejti ki jótékony hatását. Számtalan egészségvédő és gyógyulást serkentő hatása ismert, kiemelkedően ajánlott magas vérnyomásban, daganatos betegségekben, cukorbetegségben, emésztőrendszeri-, légzőrendszeri betegségekben szenvedőknek, továbbá segít a kiválasztásban, a fogszuvasodás, az influenza megelőzésében, a vérkoleszterin szint egyensúlyán, az agyi idegsejtek aktivizálásában, az immunrendszer megerősítésében.