2,550Ft -tól

Elegáns, könnyű, kifinomult zöld tea.

A JAPÁN
TAVASZT IDÉZŐ
ÜDE ZÖLD TEA

A Sencha japán legkedveltebb teája a Matcha és a Nyokuro mellett, és nemzetközileg is egyre elterjedtebbé válik. Különlegessége, hogy az év első felében történő betakarítás alatt szedett leveleket nem wokban pirítják, ahogy a kínaiak, hanem gőzöléssel állítják meg az oxidációt. Ez egyrészt azért fontos, mert így több tápanyag marad a levelekben, azok jobban megőrzik frisseségüket, másrészt pedig ezen a módon könnyebben sodorhatóak a levelek. Azokat a növényeket, melyekből Sencha tea készül, hagyományosan nem szokták árnyékolni, emiatt a napsütés hatására a levélben található édeskés aminosavak fanyarabb ízt kölcsönző katekinné alakulnak. Ám manapság gyakran előfordul, hogy szedés előtt hosszabb-rövidebb ideig mégis árnyékolják ezeket a növényeket. Ennek eredményeképp az így készült teafajta ügyesen egyensúlyoz az édes és fanyar ízvilág között.

ÍZHATÁROZÓ

A tavaszt, nyíló virágokat és citrusokat idéző illat a zöld teákra jellemző üdeséggel párosul. Könnyed, légies illat és ízvilág vár ránk a Sencha tea elkészültekor. Nagyon finom, halvány kesernyésség érezhető az italon, melynek utóízében némi napraforgómag is megjelenik.

ÉDESSÉG
KESERŰSÉG
ZAMAT

ELKÉSZÍTÉSI JAVASLATOK

ÁZTATÁSI HŐMÉRSÉKLET

~ 60-70 °C

ÁZTATÁSI IDŐ

1 - 1,5 perc

ADAGOLÁS

4-5 teáskanál / liter

A teát egy teáskanál arányban (1,5-2 dl) áztassa felforralt, 60-70°C hőmérsékletű teavízbe 1-1,5 percen keresztül, majd leszűrve fogyassza. Amennyiben nagyobb adagot (vagy mennyiséget) készít, arányosan több teafüvet adjon hozzá.

Kiszerelés

100g, 250g, 500g

Származási hely

Japán

Cikkszám: KTOZT0002 Kategória: Címke: