Levelei tökéletesen és látványosan kinyílnak a forrázás hatására. Kellemesen megmelenget és energizál, hiszen rengeteg tápanyag és bioaktív összetevő található benne. A teafüvet leöntve üde napsárga italt kapunk, melynek borsos illata gyengült a nyers levelekéhez képest, inkább egy füves jellegű illat dominál.
ÍZHATÁROZÓ
Ízében a borsosság és fűszeresség határozottan megjelenik némi kesenyés felhanngal. Enyhén fűszeres, fehérborsos illatú friss, golyókba sodort tealevél.
ÉDESSÉG
KESERŰSÉG
ZAMAT
ELKÉSZÍTÉSI JAVASLATOK
ÁZTATÁSI HŐMÉRSÉKLET
~ 80-90 °C
ÁZTATÁSI IDŐ
1,5-2 perc
ADAGOLÁS
4-5 teáskanál / liter
A teát egy teáskanál arányban (1,5-2 dl) áztassa felforralt, 80-90°C hőmérsékletű teavízbe 1,5-2 percen keresztül, majd leszűrve fogyassza. Amennyiben nagyobb adagot (vagy mennyiséget) készít, arányosan több teafüvet adjon hozzá.