FÜSTÖS ÉS
KARAKTERES TEA
KÜLÖNLEGESSÉG
Karakteressége miatt általában szélsőséges a megítélése. Kemencében vagy alacsony hőfokon, sütőben sülő pecsenyehúsok ízesítésére is szokták használni kínai szakácsok. A Lapsang Souchong kellemesen füstös ízt kölcsönöz.
ÍZHATÁROZÓ
A sötétbarna teainfúzió átható zsíros, füstös illata kitölti maga körül a teret, akárcsak a tábortűz. Némi édes felhang észlelhető. Ízében a füstösség jelentősen enyhül, kiegészíti a fekete tea jellegzetes kesernyésségét, de nem nyomja el azt. A különleges ízkombináció annak köszönhető, hogy a tealeveleket fenyőfa és fenyőlevél tüze fölött füstölik.
ÉDESSÉG

KESERŰSÉG

ZAMAT

ELKÉSZÍTÉSI JAVASLATOK

ÁZTATÁSI HŐMÉRSÉKLET
~ 100 °C

ÁZTATÁSI IDŐ
3-5 perc
