FEKETE TEA
A KAKAÓBAB
AROMÁJÁVAL
Érdekesség, hogy bár ugyanabból teanövényből készül, mint a régi és jól ismert Huangshan Maofeng zöld tea, a Keemun Maofenget csak 1875-ben készítették először. Kizárólag Quimen megyében, a Sárga-hegység és a Jangce közötti területeken terem.
ÍZHATÁROZÓ
Enyhe kakaóbab aroma lengi körül az édes, lágy illatú teafüvet. A mogyoróbarna infúzió illatában a fekete teára jellemző karcosság felett egy különleges lágyság érezhető. Íze lágyan simulékony, a kakaóbab jól kivehető aromája mellett érezhető a Keemun teákra jellemző enyhe füstösség és malátás jelleg is.
ÉDESSÉG

KESERŰSÉG

ZAMAT

ELKÉSZÍTÉSI JAVASLATOK

ÁZTATÁSI HŐMÉRSÉKLET
~ 100 °C

ÁZTATÁSI IDŐ
3-3,5 perc
