ÁZSIAI CITROMFŰVEL ÍZESÍTETT
MATE TEA
A yerba maté Dél-Amerika szubtrópusi területein őshonos növény, a belőle készült italt a helyi indián törzsek már az európai felfedezők megérkezése előtt is fogyasztották. 1964-ben európai tudósok arra jutottak, hogy rendkívül kivételes növényről van szó, hiszen rendkívül magas a tápértéke, gyakorlatilag tartalmazza az összes, az élet fenntartásához szükséges vitamint. Egészen pontosan 24 különböző vitamint és ásványi anyagot, 15 különböző aminosavat (a húszból, ami a fehérjéket alkotja), bőséges mennyiségű antioxidánst, valamint csersavat, nyomelemeket, klorofillt és flavonoidokat. Magas koffein tartalma miatt a maté egyben tartalmazza a kávé élénkítő hatását, továbbá a teák egészségre gyakorolt jótékony hatásait és a csokoládé nyújtotta eufóriát.