Citromos Mate

1,750Ft -tól

Mate tea bergamotolajjal és ázsiai citromfűvel.

ÁZSIAI CITROMFŰVEL ÍZESÍTETT
MATE TEA

A yerba maté Dél-Amerika szubtrópusi területein őshonos növény, a belőle készült italt a helyi indián törzsek már az európai felfedezők megérkezése előtt is fogyasztották. 1964-ben európai tudósok arra jutottak, hogy rendkívül kivételes növényről van szó, hiszen rendkívül magas a tápértéke, gyakorlatilag tartalmazza az összes, az élet fenntartásához szükséges vitamint. Egészen pontosan 24 különböző vitamint és ásványi anyagot, 15 különböző aminosavat (a húszból, ami a fehérjéket alkotja), bőséges mennyiségű antioxidánst, valamint csersavat, nyomelemeket, klorofillt és flavonoidokat. Magas koffein tartalma miatt a maté egyben tartalmazza a kávé élénkítő hatását, továbbá a teák egészségre gyakorolt jótékony hatásait és a csokoládé nyújtotta eufóriát.

ÍZHATÁROZÓ

Nem a tolakodó, könnyed citrusos aroma jellemzi. A forrázat erőteljes, sárgászöld színben pompázik, illatában a mate növény mellett kellemesen lágy citrom aroma jelenik meg. Az ital ízében markánsabb a citrom, határozottan érezhető a frissítő, üdítő hatás.

ÉDESSÉG
KESERŰSÉG
ZAMAT

ELKÉSZÍTÉSI JAVASLATOK

ÁZTATÁSI HŐMÉRSÉKLET

~ 100 °C

ÁZTATÁSI IDŐ

3-3,5 perc

ADAGOLÁS

4-5 teáskanál / liter

A teát egy teáskanál arányban (1,5-2 dl) áztassa felforralt, 100 °C hőmérsékletű teavízbe 3-3,5 percen keresztül, majd leszűrve fogyassza. Amennyiben nagyobb adagot (vagy mennyiséget) készít, arányosan több teafüvet adjon hozzá.

Kiszerelés

100g, 250g, 500g

Származási hely

Dél-Amerika

Cikkszám: KTMATE0001 Kategória: Címke: