A TEAMŰVÉSZET
CSÚCSA A KÍNAI
HUANG SHAN HEGYSÉGBŐL
A Mao Feng a Huang Shan hegységből eredő kategória, mára több országban is készítik és mind a kínai, mind az egyetemes teaművészet csúcsa. A Mao Feng jelentése első sorban havas csúcs, mely az eredetére utal. Átvitt értelemben a pelyhes rügyet, a fiatal levél csúcsát is jelenti, ez arra utal, hogy a készítéséhez egy rügyet és a rögtön utána található kettő, még mindig rügy-szerű levelet szedik le.
ÍZHATÁROZÓ
A teafüvet leöntve középsárgás, aranyba hajló színű italt kapunk, melynek illatát továbbra is az enyhén édes tej dominálja. A natúr tea ízvilága ennek ellenére a zöld teára jellemző, enyhe módon kesernyés, ezt a vajas keksz íze csak kíséri. Ám ezutóbbi édesítés hatására intenzíven megjelenik, a kesernyés-savanykás íz alárendelődik, a forró nedű határozottan selymessé válik, szinte simogat.
ÉDESSÉG

KESERŰSÉG

ZAMAT

ELKÉSZÍTÉSI JAVASLATOK

ÁZTATÁSI HŐMÉRSÉKLET
~ 80-90 °C

ÁZTATÁSI IDŐ
1,5-2 perc
