Tejes Mao Feng

3,800Ft -tól

Édes, tejes ízesítésű, hosszú szálú Mao Feng zöld tea.

A TEAMŰVÉSZET
CSÚCSA A KÍNAI
HUANG SHAN HEGYSÉGBŐL

A Mao Feng a Huang Shan hegységből eredő kategória, mára több országban is készítik és mind a kínai, mind az egyetemes teaművészet csúcsa. A Mao Feng jelentése első sorban havas csúcs, mely az eredetére utal. Átvitt értelemben a pelyhes rügyet, a fiatal levél csúcsát is jelenti, ez arra utal, hogy a készítéséhez egy rügyet és a rögtön utána található kettő, még mindig rügy-szerű levelet szedik le.

ÍZHATÁROZÓ

A teafüvet leöntve középsárgás, aranyba hajló színű italt kapunk, melynek illatát továbbra is az enyhén édes tej dominálja. A natúr tea ízvilága ennek ellenére a zöld teára jellemző, enyhe módon kesernyés, ezt a vajas keksz íze csak kíséri. Ám ezutóbbi édesítés hatására intenzíven megjelenik, a kesernyés-savanykás íz alárendelődik, a forró nedű határozottan selymessé válik, szinte simogat.

ÉDESSÉG
KESERŰSÉG
ZAMAT

ELKÉSZÍTÉSI JAVASLATOK

ÁZTATÁSI HŐMÉRSÉKLET

~ 80-90 °C

ÁZTATÁSI IDŐ

1,5-2 perc

ADAGOLÁS

4-5 teáskanál / liter

A teát egy teáskanál arányban (1,5-2 dl) áztassa felforralt, 70-80°C hőmérsékletű teavízbe 1,5-2 percen keresztül, majd leszűrve fogyassza. Amennyiben nagyobb adagot (vagy mennyiséget) készít, arányosan több teafüvet adjon hozzá.

Kiszerelés

100g, 250g, 500g

Származási hely

Kína

Cikkszám: KTIZT0008 Kategória: Címke: