A nana menta az észak-afrikai térség országaiban őshonos, a tucatnál is több édes menta változatok egyike. Önmagában, zöld tea nélkül is forrázható gyógynövény, de a konyhaművészet résztvevője is lehet, hiszen ha mentaszirupot, tortát vagy krémet szeretnénk készíteni, ez a fajta a legalkalmasabb összetevő.
ÍZHATÁROZÓ
Az infúzióra nem annyira tömény, inkább egy szolidabb mentol illat jellemző. Éppen ezért nátha esetén gőzölésre is alkalmas. Íze egyáltalán nem tolakodó, könnyedség jellemzi. A nana mentának és a teának az illata tökéletes harmóniában van, egyik sem uralja a másikat.
ÉDESSÉG
KESERŰSÉG
ZAMAT
ELKÉSZÍTÉSI JAVASLATOK
ÁZTATÁSI HŐMÉRSÉKLET
~ 80-90 °C
ÁZTATÁSI IDŐ
1,5-2 perc
ADAGOLÁS
4-5 teáskanál / liter
A teát egy teáskanál arányban (1,5-2 dl) áztassa felforralt, 80-90°C hőmérsékletű teavízbe 1,5-2 percen keresztül, majd leszűrve fogyassza. Amennyiben nagyobb adagot (vagy mennyiséget) készít, arányosan több teafüvet adjon hozzá.