A Sencha japán legkedveltebb teája a Matcha és a Nyokuro mellett, és nemzetközileg is egyre elterjedtebbé válik. Könnyed, gyümölcsös illat és ízvilág vár ránk. Nyári kánikulában hűtött, frissítő nedűnek is ajánlott!
ÍZHATÁROZÓ
Aranysárgás főzetében megbújó tavaszt idéző frissítő ananász és eper kényeztet, citrusokat idéző illat a zöld teákra jellemző üdeséggel párosulva. Nagyon finom, halvány kesernyésség érezhető, viszont a gyümölcsök aromája dominál.
ÉDESSÉG
KESERŰSÉG
ZAMAT
ELKÉSZÍTÉSI JAVASLATOK
ÁZTATÁSI HŐMÉRSÉKLET
~ 60-70 °C
ÁZTATÁSI IDŐ
1 - 1,5 perc
ADAGOLÁS
4-5 teáskanál / liter
A teát egy teáskanál arányban (1,5-2 dl) áztassa felforralt, 60-70 °C hőmérsékletű teavízbe 1-1,5 percen keresztül, majd leszűrve fogyassza. Amennyiben nagyobb adagot (vagy mennyiséget) készít, arányosan több teafüvet adjon hozzá.