KELLEMES VIRÁG
AROMÁK A NÍLUS
FELSŐ FOLYÁSÁTÓL
A tea sűrű, átlatszatlan, céklához hasonló mélybordó árnyalatban csillog, erről a színről kapta a mályva szín az elnevezését. Illata karakteres, de mégsem tolakodó mályva illat. A szudáni rózsa, avagy hibiszkusz kellemes virág-jegyeit élvezhetjük illatában.
ÍZHATÁROZÓ
A savanyú, fanyar ízeket különösen kedvelők számára kedvez ez az ital. A szudáni rózsa vagy hibiszkusz néven egyaránt ismert mályva klasszikus termővidéke a Nílus felső folyásánál, Khartumnál található, azonban a belőle készült italt világszerte fogyasztják, így számos elkészítési mód és receptúra tartozik hozzá. Közép-Amerikában például gyömbérrel, cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, esetleg szerecsendióval vagy rummal ízesítve és lehűtve, jéggel szokták felszolgálni karácsonyi italként.
ÉDESSÉG

KESERŰSÉG

ZAMAT

ELKÉSZÍTÉSI JAVASLATOK

ÁZTATÁSI HŐMÉRSÉKLET
~ 100 °C

ÁZTATÁSI IDŐ
7-9 perc
