Ázsiai Citrom Fű

1,780Ft -tól

Ázsia legnépszerűbb fűszere ez a kifejezetten sokoldalú gyógynövény.

A DEPRESSZIÓ
ÉS STRESSZ HATÁSOS
ELLENSZERE

A citromfű hosszúkás, vékony levelei tápanyagokban gazdagok, így A- és C-vitaminokban, folsavban, magnéziumban, cinkben, rézben, vasban, káliumban, foszforban, mangánban és kalciumban. Emellett olyan vegyületeket is tartalmaz, melyek fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, antibakteriális, összehúzó és nyugtató tulajdonságokkal bírnak. Meghűlés, köhögés, fejfájás, de gyomorpanaszok és hasmenés esetén is ajánlott. Az indiai citromfűnek emellett nagyon jó hatásai vannak a hangulatunkra is: olyan hatóanyagokat tartalmaz, melyek hatással vannak az agy szerotonin-termelésére, továbbá nyugtató és lazító hatása kiegyensúlyozza az idegrendszerünket. Depresszió és túlzott stressz esetén kiválóan alkalmazható.

ÍZHATÁROZÓ

A citromfűre jellemző citromos, füves-szénás illatvilág. A forrázat nagyon átlátszó, halványsárga. Illata könnyed és légies, egyáltalán nem erőteljes, de jellegzetes citromfű. Íze szintén nem kifejezetten tolakodó, inkább karcsú.

ÉDESSÉG
KESERŰSÉG
ZAMAT

ELKÉSZÍTÉSI JAVASLATOK

ÁZTATÁSI HŐMÉRSÉKLET

~ 80-90 °C

ÁZTATÁSI IDŐ

4-8 perc

ADAGOLÁS

4-5 teáskanál / liter

A teát egy teáskanál arányban (1,5-2 dl) áztassa felforralt, 80-90°C hőmérsékletű teavízbe 4-8 percen keresztül, majd leszűrve fogyassza. Amennyiben nagyobb adagot (vagy mennyiséget) készít, arányosan több teafüvet adjon hozzá.

Kiszerelés

100g, 250g, 500g

Cikkszám: KTHERB0003 Kategória: