A gyümölcsök szinte életrekelnek a csészénkben és friss táncukkal csavarják el a mit sem sejtő fejünket. Intenzíven meggyes, de a ribizli illata is uralkodó, így egy határozottan savanykás aromát kapunk, melyet az alma némileg enyhít.
ÍZHATÁROZÓ
A forrázat kifejezetten sűrű, gyöngyöző mélybordó, illata határozottan meggyes. Ízvilága a meggynek, ribizlinek és hibiszkusznak köszönhetően határozottan intenzív, savanykás.
ÉDESSÉG
KESERŰSÉG
ZAMAT
ELKÉSZÍTÉSI JAVASLATOK
ÁZTATÁSI HŐMÉRSÉKLET
~ 100 °C
ÁZTATÁSI IDŐ
7-9 perc
ADAGOLÁS
4-5 teáskanál / liter
A teát egy teáskanál arányban (1,5-2 dl) áztassa felforralt, 100°C hőmérsékletű teavízbe 7-9 percen keresztül, majd leszűrve fogyassza. Amennyiben nagyobb adagot (vagy mennyiséget) készít, arányosan több teafüvet adjon hozzá.