A meggybordó színű nedű édes, zamatos, aszalt gyümölcshús illatát árasztja. Az eper és a mazsola mézes, aszalt gyümölcsös illata tökéletes harmóniában áll a csipkebogyó, az áfonya és a kökény savanykás karakterével.
ÍZHATÁROZÓ
Ízében a lágyan savanykás pirosbogyós gyümölcsök dominálnak. Az enyhe édesítés igazán intenzíven kihozza a gyümölcsök testességét. A mazsola és az eper édessége szépen ellensúlyozza az áfonya és kökény fanyarságát, s bár csak egy hajszállal ugyan, de mégis ezutóbbiak emelkednek ki az erdei ízkavalkádból.
ÉDESSÉG
KESERŰSÉG
ZAMAT
ELKÉSZÍTÉSI JAVASLATOK
ÁZTATÁSI HŐMÉRSÉKLET
~ 100 °C
ÁZTATÁSI IDŐ
7-9 perc
ADAGOLÁS
4-5 teáskanál / liter
A teát egy teáskanál arányban (1,5-2 dl) áztassa felforralt, 100°C hőmérsékletű teavízbe 7-9 percen keresztül, majd leszűrve fogyassza. Amennyiben nagyobb adagot (vagy mennyiséget) készít, arányosan több teafüvet adjon hozzá.