Ez a tea nem csak megmelengeti az ember szívét, de vigyáz is rá, hiszen a fekete tea pozitív tulajdonsága többek között, hogy csökkenti a vérrög képződés, ezáltal a szívroham kockázatát.
ÍZHATÁROZÓ
A mandula darabokat is tartalmazó fekete különlegesség már leöntés előtt is kellemes, édes marcipán illattal kecsegtet. A forrázat csillogó sötétbarna, sokak szerint vattacukorra emlékeztető illat keveredik a marcipán mandulás aromájával. Ízében a mandula és a fekete tea kesernyéssége meghatározó, de nem tolakodó. Édesítés után azonban kijön a tökéletes, mézédes marcipán íz.
ÉDESSÉG
KESERŰSÉG
ZAMAT
ELKÉSZÍTÉSI JAVASLATOK
ÁZTATÁSI HŐMÉRSÉKLET
~ 100 °C
ÁZTATÁSI IDŐ
3-3,5 perc
ADAGOLÁS
4-5 teáskanál / liter
A teát egy teáskanál arányban (1,5-2 dl) áztassa felforralt, 100°C hőmérsékletű teavízbe 3-3,5 percen keresztül, majd leszűrve fogyassza. Amennyiben nagyobb adagot (vagy mennyiséget) készít, arányosan több teafüvet adjon hozzá.