Five o’clock

2,400Ft -tól

Az ötórai tea az Asszám és ceyloni teán kívül a sokkal zsengébb Darjeelingből is tartalmaz egy harmad-negyed résznyi mennyiséget.

AZ ANGOLOS,
DÉLUTÁNI UZSONNA
TÖKÉLETES KIEGÉSZÍTŐJE

Az angolok számára oly kedves délutáni tea három kiváló minőségű fekete tea keveréke. A ceyloni, és az Indiából származó Asszám illetve Darjeeling összetétel a lágyabb jellegű feketék közül is kimagaslik intenzív, édes illatával. Valóban tökéletes kiegészítője az uzsonnának, legyen az édes vagy sós harapnivaló. Egy hosszú, fárasztó munkanap után pedig kikapcsolódást nyújt, hiszen a fekete teák stresszoldó és energizáló hatásával bír.

ÍZHATÁROZÓ

Intenzív, édes illat hatja át a fekete teákra jellemző aromát. Bár a natúr, ízesítetlen kész tea a feketékre jellemző enyhe karcosságal bír, némi édesítést követően tejjel vagy tejszínnel gazdagítva varázslatosan krémessé válik.

ÉDESSÉG
KESERŰSÉG
ZAMAT

ELKÉSZÍTÉSI JAVASLATOK

ÁZTATÁSI HŐMÉRSÉKLET

~ 100 °C

ÁZTATÁSI IDŐ

3-3,5 perc

ADAGOLÁS

4-5 teáskanál / liter

A teát egy teáskanál arányban (1,5-2 dl) áztassa felforralt, 100°C hőmérsékletű teavízbe 3-3,5 percen keresztül, majd leszűrve fogyassza. Amennyiben nagyobb adagot (vagy mennyiséget) készít, arányosan több teafüvet adjon hozzá.

Kiszerelés

100g, 250g, 500g

Származási hely

India

Cikkszám: KTF0003 Kategória: Címke: