A remek minőségű ceyloni fekete teának a belekevert fahéj darabok kellemesen lágy aromát kölcsönöznek. A lágyan simogató fűszer nem csak finomabbá, de egészségesebbé is varázsolja a fekete teát, ugyanis mindkét alkotóelem antioxidánsokban gazdag, így erősítik egymás jótékony hatását a szív- és érrendszerre, gyulladásokra is.
ÍZHATÁROZÓ
Fahéj és szegfűszeg illat, kellemesen lágy aroma jellemzi a teafüvet. A sötétbarnán csillogó italon is érezhető fahéj illat felidézheti nagymama almás pitéjét, de akár a baráti forraltborozást is. Az ízesítés nélkül közepesen kesernyés, testes fekete teából édesítés után emelkedik ki a fahéj meghatározó íze.
ÉDESSÉG
KESERŰSÉG
ZAMAT
ELKÉSZÍTÉSI JAVASLATOK
ÁZTATÁSI HŐMÉRSÉKLET
~ 100 °C
ÁZTATÁSI IDŐ
3-3,5 perc
ADAGOLÁS
4-5 teáskanál / liter
A teát egy teáskanál arányban (1,5-2 dl) áztassa felforralt, 100°C hőmérsékletű teavízbe 3-3,5 percen keresztül, majd leszűrve fogyassza. Amennyiben nagyobb adagot (vagy mennyiséget) készít, arányosan több teafüvet adjon hozzá.