Pai Mu Than

3,480Ft -tól

A hírneves fehér tea. Szinte csak rügyeket tartalmazó, alig fermentált fujiani teafű.

ENYHE ÍZ ÉS
SZÁMTALAN JÓTÉKONY
HATÁS

A Pai Mu Tan ezüsthajtásokat – fehér színű burokkal védett rügyeket és hajtásvégeket tartalmaz, melyet koratavaszi szüret idején szednek. A fehér teák kifejezetten laktatóak, csökkentik az éhségérzetet, segítik az emésztést és kiválasztást ezzel támogatva az eredményes fogyókúrát. Mivel ez a fajta teafű megy át a legkevesebb feldolgozási eljáráson – a rügyek és levelek oxidációját minimális fermentálás után megállítják a szárítási folyamattal -, a fehér teában található a tegtöbb antioxidáns, továbba magas a polifenol, és katekin tartalma is. Ezen tulajdonságoknak köszönhető számos jótékony hatás, többek között a sejtburjánzás akadályozása és a szabad gyökök megkötése. Ezáltal rákmegelőző, fiatalító és antibakteriális, illetve viricid hatást tulajdonítanak a fehér teáknak.

ÍZHATÁROZÓ

A Pai Mu Tan teafüve enyhe tealevél illatú, letisztult és határozott, de egyáltalán nem tolakodó. Világos sárga színű, illata magában hordozza a friss tealevél illatát. Íze lágy és könnyed, de mégsem légies, enyhe testesség jellemzi.

ÉDESSÉG
KESERŰSÉG
ZAMAT

ELKÉSZÍTÉSI JAVASLATOK

ÁZTATÁSI HŐMÉRSÉKLET

~ 70-80 °C

ÁZTATÁSI IDŐ

2-4 perc

ADAGOLÁS

4-5 teáskanál / liter

A teát egy teáskanál arányban (1,5-2 dl) áztassa felforralt, 70-80°C hőmérsékletű teavízbe 2-4 percen keresztül, majd leszűrve fogyassza. Amennyiben nagyobb adagot (vagy mennyiséget) készít, arányosan több teafüvet adjon hozzá.

Kiszerelés

100g, 250g, 500g

Származási hely

Kína

Cikkszám: KTFEH0001 Kategória: Címke: