A Rooibos teák természtes gyógyászati és élettani hatásuk miatt is rendkívül népszerűek. Gazdagok ugyanis antioxidánsokban, antiallergének, immunrendszer erősítők, védik az érfalakat és az érrendszert, így rendszeres fogyasztással elkerülhető a vérrögök kialakulása, így a trombózis és a stroke is. Mindemellett páratlan görcsoldó, nyugtató, stresszoldó, valamint gyulladásgátló hatásukért szeretjük.
ÍZHATÁROZÓ
A klasszikus vörös, koffeinmentes tea intenzív rézvörös színű forrázattal jelenik meg. Leöntés után azonnal felszabadulnak a különlegesen édes zamatok, amelyek a Rooibos tea ízét is áthatják: enyhén fűszeres, mézes, enyhén narancsos, intenzíven karamellás ízélményt tartogat a vörös teafüvek kedvelőinek.
ÉDESSÉG
KESERŰSÉG
ZAMAT
ELKÉSZÍTÉSI JAVASLATOK
ÁZTATÁSI HŐMÉRSÉKLET
~ 100 °C
ÁZTATÁSI IDŐ
6-8 perc
ADAGOLÁS
4-5 teáskanál / liter
A teát egy teáskanál arányban (1,5-2 dl) áztassa felforralt, 100°C hőmérsékletű teavízbe 6-8 percen keresztül, majd leszűrve fogyassza. Amennyiben nagyobb adagot (vagy mennyiséget) készít, arányosan több teafüvet adjon hozzá.