A jázmin számos pozitív tulajdonságot hordoz magában. Hurutos köhögésnél segít fellazítani a lerakódást, de a rekedtséget is csökkenti, remekül alkalmazható gégegyulladás ellen. Méregtelenítő hatásán felül nyugatja az idegrendszert, javítja a közérzetet és csökkenti a depressziót. Egy idegőrlő nap utáni borús, hűvös estén egy csésze jázmin tea és egy jó könyv csodákra képes! Várandósok számára a jázmin fogyasztása kifejezetten ellenjavallt.
ÍZHATÁROZÓ
A forrázat aranysárgán csillan, illatában a jázmin jellegzetes aromája lágyan érvényesül. A natúr tea nem túlságosan intenzív, az édesítés azonban kihozza a virág legfinomabb, legkülönlegesebb zamatát. Az édeskés, virágillatú teafűben az erős jázmin dominál.
ÉDESSÉG
KESERŰSÉG
ZAMAT
ELKÉSZÍTÉSI JAVASLATOK
ÁZTATÁSI HŐMÉRSÉKLET
~ 80-90 °C
ÁZTATÁSI IDŐ
1,5-2 perc
ADAGOLÁS
4-5 teáskanál / liter
A teát egy teáskanál arányban (1,5-2 dl) áztassa felforralt, 80-90°C hőmérsékletű teavízbe 1,5-2 percen keresztül, majd leszűrve fogyassza. Amennyiben nagyobb adagot (vagy mennyiséget) készít, arányosan több teafüvet adjon hozzá.