A szilvalila színű forrázat illata kevésbé édes, de gyümölcsös jegyekben gazdag. Némi édesítő hozzáadása után azonban testet ölt a többi gyümölcs is és mámorító ízáradattá duzzad a nyelvünkön a meleg ital. Ez pedig képes azonnal kiragadni minket a szürke valóságból, hogy egy napsütötte gyümölcsös lugasba repítsen.
ÍZHATÁROZÓ
Ízében enyhén, kellemesen jelenik meg a fahéjas aszalt szilva. Az aszalt szilva édes aromája mellett a pirosbogyós gyümölcsök illata is intenzív, mintha nagyi kertjében bújócskáznánk a bokrok közt.
ÉDESSÉG
KESERŰSÉG
ZAMAT
ELKÉSZÍTÉSI JAVASLATOK
ÁZTATÁSI HŐMÉRSÉKLET
~ 100 °C
ÁZTATÁSI IDŐ
7-9 perc
ADAGOLÁS
4-5 teáskanál / liter
A teát egy teáskanál arányban (1,5-2 dl) áztassa felforralt, 100°C hőmérsékletű teavízbe 7-9 percen keresztül, majd leszűrve fogyassza. Amennyiben nagyobb adagot (vagy mennyiséget) készít, arányosan több teafüvet adjon hozzá.