Vad Tearügy

5,700Ft -tól

Yunnani teafákról származó rügyek tisztán, levelek nélkül.

KÍNAI RITKASÁG,
A YUNNANI FÁK
AJÁNDÉKA

A több száz éves Yunnani fákat egy évben egyszer, kizárólag kora tavasszal szüretelik szigorúan ellenőrzött minőségi és mennyiségi korlátozás mellett. A korlátozott begyűjtés biztosítja a fák tökéletes állapotának megőrzését, hiszen így kellő időt hagynak arra, hogy regenerálódjon a teanövény, illetve hogy felhalmozódjanak a levelekben a tápanyagok. Innen a telt illat, aromagazdagság és a nagyon hosszú, kerek utóíz. Ez a csodálatos tea nem kapható egész évben a mennyiségi korlátozás miatt.

ÍZHATÁROZÓ

A tearügyeket leöntve kifejezetten világos, valóban fehér forrázatot kapunk ezüstös fénnyel. Íze üde, könnyed és légies ahogy az illata is. Határozottan kellemes frissítő. Többszöri leöntésnél nem egyszerűsödik az ízvilága, hanem illatban és ízben is egyre komplexebbé válik a forrázat, fantasztikus változatosság bontakozik ki csészéről csészére.

ÉDESSÉG
KESERŰSÉG
ZAMAT

ELKÉSZÍTÉSI JAVASLATOK

ÁZTATÁSI HŐMÉRSÉKLET

~ 80-90 °C

ÁZTATÁSI IDŐ

2-4 perc

ADAGOLÁS

4-5 teáskanál / liter

A teát egy teáskanál arányban (1,5-2 dl) áztassa felforralt, 80-90°C hőmérsékletű teavízbe 2-4 percen keresztül, majd leszűrve fogyassza. Amennyiben nagyobb adagot (vagy mennyiséget) készít, arányosan több teafüvet adjon hozzá.

Kiszerelés

100g, 250g, 500g

Származási hely

Kína

Cikkszám: KTFEH0002 Kategória: Címke: